Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příprava plavby Labe 2009

http://kcikcao.rajce.idnes.cz/Plavba_cerven_2009_Coswig-Hamburg/

http://kcikcao.rajce.idnes.cz/Hamburg_-plavba_Labe_2009/

 

Plavba červen 2009 Coswig-Hamburg

Na 6.3.2009 (pátek) večer je k Tondovi svolán admirálský večírek, kde by se mělo hovořit o přípravě letošní plavby. Navrhovaná trasa je Labe z Coswigu do Hamburgu v termínu 26.5.2009 až 11.6.2009. Pokud by jsme měli při plavbě dost času, šlo by ještě zabrousit na jezera okolo Berlina. Celá oblast je protkána hustou sítí vodních cest, kanálů a jezer.

Plavební mapa německých vodních cest

Mapa německých vodních cest

Naše plavba plavba by měla začínat v sportovním přístavu v městě Coswigu, kde jsme při minulé plavbě skončili. Coswig leží na říčním kilometru 236 (dle staré kilometráže).  Konec by měl být v Hamburgu - ř.km. 611. Takže pokud bychom jeli přímo čekalo by nás cca 375 km. Je zde ke zvážení varianta zda neplout oklikou přes berlínská jezera a nenavštívit třeba Postupim nebo Berlín. Chtělo by to ještě prohlédnout mapy a kilometráže jestli se to dá časově zvádnout. Já sám bych o to moc stál, protože jde o nádhernou oblast.

Zámek Coswig

Zámek Coswig

Magdeburg

Magdeburg

Trogbrucke - křížení vodních cest pod Magdeburgem

Trogbrucke

Hamburgský přístav - část

Hamburg - přístav

Aby jste si všichni mohli ještě představit jak je celá oblast na vodu bohatá naskenoval jsem Vám dva německé "wasserwander" atlasy (kompletní se dají stáhnout v sekci download).

Atlas - část Mecklenburger Gewässer

Mecklenburger Gewasser

Atlas - část Märkische Gewässer

Markische Gewasser

Pro pěknou a bezproblémovou plavbu je potřeba se domluvit o úpravach na lodi, o dopravě, ceně atd., a proto se všichni určitě dostavte na admirálský večírek.

Vláďa Hrneček

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář